Współpracujemy z

Promocja

Czystek

Czystek

33,90 zł 23,90 zł

OLEJ AWOKADO 100ml 100% rafinowany

OLEJ AWOKADO 100ml 100% rafinowany

OLEJ AWOKADO 100ml zimnotłoczony, rafinowany
(INCI: Persea gratissima (Avocado) Oil)

  Olej z awokado otrzymywany jest w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado. Jest łatwo wchłanialny przez skórę, dzięki czemu wnika w jej głębokie warstwy. Szczególnie polecany do pielęgnacji cery wrażliwej, dojrzałej, problematycznej.

Więcej szczegółów

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 2 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości 0,40 zł.


30 Inne produkty w tej samej kategorii

Poprzedni
Następny

OLEJ AWOKADO 100ml zimnotłoczony, rafinowany
(INCI: Persea gratissima (Avocado) Oil)

  Olej z awokado otrzymywany jest w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado. Jest łatwo wchłanialny przez skórę, dzięki czemu wnika w jej głębokie warstwy. Szczególnie polecany do pielęgnacji cery wrażliwej, dojrzałej, problematycznej.

 

Olej z awokado to bogactwo:

- witamin A, B, E, H, K, F, PP

- niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych

- protein i aminokwasów

 

 

 WŁAŚCIWOŚCI OLEJU:

 

- nawilża, odżywia i regeneruje skórę

- działa przeciwalergicznie, antyzapalnie,

- działanie antygrzybiczne

- powstrzymuje proces utraty wody przez skórę

- chroni skórę przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych

- wspomaga leczenie egzemy i łuszczycy (po konsultacji z lekarzem)

 

 

Zastosowanie:

- do wklepywania: na umytą skórę twarzy, szyi, dekoltu 
- do smarowania ciała: najlepiej po kąpieli rozsmarować olejek jak balsam na wilgotnej skórze

- odżywka do włosów: po umyciu włosów na wilgotne końcówki włosów wmasować niewielką ilość olejku tak, żeby nie przetłuścić włosów

- do masażu (olej awokado jest dość gęsty, dlatego zaleca się zmieszanie z innym olejem

np. ze słodkich migdałów)

- dodatek do: kremów, balsamów, maseczek, glinek 

- do produkcji mydła (nadaje mu lekko zielony kolor)

 

 

Specyfikacja:

 

Postać oleista

Barwa żółta do zielonej

Zapach charakterystyczny

Skład INCI Persea gratissima (Avocado) Oil

 Przechowywanie  suche, chłodne miejsce, temperatura pokojowa

Napisz swoją opinię

OLEJ AWOKADO 100ml 100% rafinowany

OLEJ AWOKADO 100ml 100% rafinowany

OLEJ AWOKADO 100ml zimnotłoczony, rafinowany
(INCI: Persea gratissima (Avocado) Oil)

  Olej z awokado otrzymywany jest w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado. Jest łatwo wchłanialny przez skórę, dzięki czemu wnika w jej głębokie warstwy. Szczególnie polecany do pielęgnacji cery wrażliwej, dojrzałej, problematycznej.

Napisz swoją opinię

Kontakt

Skontaktuj się z nami:

pon - pt: 8:00 - 17:00
sob: 10:00 - 15:00

najwiekszerabaty@gmail.com
+48 516-168-250

Formularz kontaktowy

Facebook