Współpracujemy z

Promocja

Nasiona Chia

Nasiona Chia

34,90 zł 29,90 zł

zielona kawa

Poranna filiżanka kawy to dla wielu osób tradycyjne rozpoczęcie dnia. Niektórzy piją tradycyjną – parzoną kawę, inny delektują się kawą z ekspresu, kolejna grupa to miłośnicy kawy rozpuszczalnej, zwłaszcza z mlekiem. Warto zapoznać się z właściwościami kawy zielonej, którą można z powodzeniem wprowadzić do codziennego jadłospisu.

Zielona kawa nie jest poddana procesowi wypalania, dlatego ma zielony kolor oraz zachowuje wiele właściwości prozdrowotnych. Naukowcy wskazują, że picie nawet 3-4 filiżanek dziennie nie szkodzi. W skład kawy zielonej wchodzi kwas chlorogenowy, który obniża wchłanianie cukrów. Jedna filiżanka napoju zawiera ponad 10 % tego kwasu. Jest to niezwykle istotne dla osób dbających o linię i odchudzających się. Proces wypadania kawy powoduje jego utratę. Z tego powodu czarna kawa nie posiada tego kwasu i brak w niej właściwości odchudzających. Kwas chlorogenowyma właściwości antyoksydacyjne, co pomaga w wolniejszym odkładaniu się cukru w organizmie. Powoduje to, że nie spalamy cukru tylko tłuszcz, a przy okazji poprawiamy metabolizm. Przyjmowany cukier znajdujący się w posiłkach zamieniany jest w energię do pracy mięśni. Zielona kawa posiada trzykrotnie silniejszą właściwość antyoksydującą niż zielona herbata. Dodatkowo kwas chlorogenowy wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe. Napój z zielonej kawy polecany jest osobom cierpiącym na choroby układu krążenia, gdyż zielona kawa ma właściwości przeciwmiażdżycowe i przeciwzapalne. Warto pić kawę dla uzyskania efektu oczyszczenia organizmu z zbędnych toksyn i szkodliwych substancji. Warto dodać, że napój z zielonej kawy może być pity przez osoby w każdym wieku i nie przynosi on efektów ubocznych.

Do podstawowych różnic między kawą tradycyjną, czyli wypalaną a kawą zieloną można zaliczyć różnicę w smaku. Kawa zielona jest mniej aromatyczna niż kawa tradycyjna. Jest praktycznie bezsmakowa i nie czuć jest smaku goryczy, jak w przypadku kawy wypalanej. Jej łagodny smak zyskał zwolenników na całym świecie i ciągle rośnie rzesza zadowolonych użytkowników. Dodatkowo kawa zielona posiada mniej kofeiny niż tradycyjna „mała czarna”. Działa także wolniej, tzn. uwalnia kofeinę wolniej, co sprawia wrażenie, że dłużej jesteśmy pobudzeni i pełni energii.

Zalecane dzienne spożycie zielonej kawy to jedna filiżanka przyrządzona z trzech łyżeczek (około 10g). Najlepiej wypić ją przed śniadaniem. Należy zalać trzy łyżeczki kawy gorącą wodą, po czym odczekać około 5 minut do jej zaparzenia się. W celu poprawy smaku można dodać do naparu słodzik lub łyżeczkę miodu. Składniki te dodadzą aromat i lekko posłodzą napój.

Badania wskazują, że regularne spożywanie napoju z zielonej kawy powoduje redukcję wagi o około 1,5 kilograma w czasie dwóch tygodni. Jednak należy pamiętać, że tylko połączenie kawy z ćwiczeniami fizycznymi i zróżnicowaną dietą może przynieść oczekiwane rezultaty. Aby poczuć w pełni moc tego napoju warto ograniczyć spożywanie tłuszczu i zacząć uprawiać sport. Na początku nawet krótki spacer w szybkim tempie pobudzi organizm do walki ze zbędnymi kilogramami.


Preparaty przeznaczone do mezoterapiimikroigłowej


Kontakt

Skontaktuj się z nami:

pon - pt: 8:00 - 17:00
sob: 10:00 - 15:00

najwiekszerabaty@gmail.com
+48 516-168-250

Formularz kontaktowy

Facebook