Współpracujemy z

Promocja

Nasiona Chia

Nasiona Chia

34,90 zł 29,90 zł

zielona kawa

 

Poranna filiżanka kawy ma właściwości pobudzające i podwyższające ciśnienie krwi. Dla wielu osób to sposób na poranne przebudzenie. Istnieją także kawy smakowe, w których główna ich zaletą jest specyficzny aromat, smak i zapach. Jednak istnieje rodzaj kawy o niezwykłych właściwościach odchudzających. To zielona kawa zawierająca kwas chlorogenowy, którego zadaniem jest obniżanie wchłaniania cukrów do organizmu. Zielona kawa nie została poddana procesowi wypalania, dlatego jej kolor nie jest brązowy jak w przypadku tradycyjnej kawy.  Ziarna kawy zielonej nie zostały poddane obróbce termicznej ani fermentacji, dzięki czemu wysoka temperatura nie przeniknęła do wnętrza ziaren, zachowując wiele jej pewne właściwości.Prowadzi to do zmuszenia organizmu do korzystania z nagromadzonych wcześniej zapasów. Oto proste działanie mechanizmu, który wspomaga odchudzanie.

W jednej filiżance kawy znajduje się ponad 10 % kwasu chlorogenowego. Natomiast w kawie palonej ilość tego kwasu jest niewiele, gdyż proces wypalania powoduje jego utratę. Filiżanka zielonej kawy dziennie powoduje, że cukry i tłuszcze zawarte w posiłkach bardzo szybko zamieniane są na energię do pracy mięśni. Oprócz kwasu chlorogenowego mającego właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, kawa zawiera także kwas kawowy, działający przeciwzapalnie i przeciwmiażdżycowo. Napój z zielonej kawyusuwa toksyny z organizmu, a także przyspiesza przemianę materii, a w efekcie powoduje utratę wagi. Stosowanie zielonej kawy bez odpowiedniej diety i regularnych ćwiczeń nie przyniesie spektakularnego spadku kilogramów. Dlatego, aby nie uzyskać efektu jojo należy połączyć ćwiczenia fizyczne, zbilansowaną dietę oraz zieloną kawę. Dodatkową zaletą tego napoju jest fakt, że mogą go pić osoby w każdym wieku.

Różnice między kawą zieloną a tradycyjną – czarną są znaczące i nie sposób ich nie zauważyć. Podstawowa różnica to smak, który w przypadku kawy zielonej jest niewyczuwalny (kawa w zasadzie jest bezsmakowa). Kawa nie jest aromatyczna, jak kawa tradycyjna, przypomina smak zielonej herbaty. Kolejną różnicą jest zawartość kofeiny - kawa zielona zawiera mniej kofeiny, co powoduje, że działa w “zwolnionym tempie”. W kawie zielonej zawartość kofeiny wynosi pomiędzy 0,7% a 3%, podczas gdy w kawie wypalonej między 0,8% a 1,7%.

W przygotowaniu kawy bardzo ważna jest odpowiednia proporcja – około 10 g kawy (trzy łyżeczki). Kawę należy zalać gorącą wodą o temp. 90°C. Po zalaniu wodą należy poczekać, aż kawa zaparzy się. Tak przyrządzony napój można posłodzić cukrem, słodzikiem lub miodem – w zależności od preferencji.

Zaleca się picie zieloną kawę codziennie, najlepiej w godzinach porannych. Jedna filiżanka dziennie wystarczy, aby maksymalnie wykorzystać jej właściwości. Poranna kawa doda energii na cały dzień, a co ważne pozytywnie wpłynie na wagę.


Chlorella


Kontakt

Skontaktuj się z nami:

pon - pt: 8:00 - 17:00
sob: 10:00 - 15:00

najwiekszerabaty@gmail.com
+48 516-168-250

Formularz kontaktowy

Facebook