Współpracujemy z

Promocja

Chcesz stracić zbędne kilogramy? Nie wiesz jak w sposób zdrowy, rozsądny i naturalny pozbyć się odłożonego na biodrach tłuszczu? Regularne ćwiczenia i odpowiednio dobrana dieta to klucz do sukcesu. Jednak jest coś, co dodatkowo spali zbędne kalorie. Zielona kawa pomoże Tobie w osiągnięciu celu.

Wiele osób codziennie sięga po filiżankę kawy, która ma właściwości pobudzające oraz walory smakowe. Badania naukowe wskazują, że nawet 3-4 filiżanki kawy wypite w ciągu dnia nie szkodzą organizmowi człowieka. Napój sporządzony z ziaren zielonej kawy (czyli takiej kawy, która jeszcze nie została poddana procesowi wypalania) nie tylko nie szkodzi, lecz przynosi wiele korzyści dla zdrowia człowieka. Głównym składnikiem kawy zielonej jest kwas chlorogenowy, który obniża wchłanianie cukrów. W jednej filiżance kawy jest ponad 10 % kwasu chlorogenowego. W tradycyjnej kawie jest go bardzo mało, gdyż proces wypalania powoduje jego utratę. Napój z zielonej kawy ma moc antyoksydującą trzykrotnie silniejszą od zielonej herbaty. Dzięki niej cukry i tłuszcze przyjmowane podczas wszystkich posiłków całego dnia zostaną zamienione o wiele szybciej w energię potrzebną do pracy mięśni. Jedna filiżanka zielonej kawy dziennie usunie zbędne toksyny z organizmu oraz przyspieszy przemianę materii. Kwas cholorogenowy ma silne właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Dodatkowo kawa zielona zawiera kwas kawowy o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwmiażdżycowych. Sporządzony napój ma właściwości energetyzujące i korzystne dla zdrowia. Mogą go pić osoby w każdym wieku, oczywiście oprócz małych dzieci.



Inne różnice między kawą zieloną a kawą wypalaną (tradycyjną):

  • różnica smaku: kawa zielona po zaparzeniu jest w zasadzie bezsmakowa, niearomatyczna, zaś kawa tradycyjna jest aromatyczna, smakowa,
  • kawa zielona zawiera mniej kofeiny i działa w “zwolnionym tempie”, czyli uwalnia się wolniej, niż kawa wypalana. W kawie zielonej zawartość kofeiny wynosi pomiędzy 0,7% a 3%, podczas gdy w kawie wypalonej między 0,8% a 1,7%.

 


Prawidłowo przyrządzona kawa to kawa z trzech łyżeczek (około 10g). Nalana jest gorącą wodą, najlepiej o temp. 90°C. Po zalaniu kawy gorącą wodą należy poczekać 5 minut, aby napój zaparzył się. Można wsypać do naparu słodzik lub łyżkę miodu w celu poprawienia smaku. Smak kawy jest neutralny, bardzo przypominający smak zielonej herbaty.
Aby maksymalnie wykorzystać moc kawy zielonej zaleca się picie 1 filiżanki kawy zielonej dziennie, najlepiej w godzinach porannych, przed śniadaniem. W ten sposób można pozbyć się około 1,5 kilograma wciągu 2 tygodni. Równocześnie stosując dietę oraz aktywność fizyczną można schudnąć o wiele więcej. Jedna filiżanka dziennie to prosty sposób, aby czuć się pełnym energii i mieć dobre samopoczucie. Tak niewiele potrzeba, aby osiągnąć tak wiele.


Kontakt

Skontaktuj się z nami:

pon - pt: 8:00 - 17:00
sob: 10:00 - 15:00

najwiekszerabaty@gmail.com
+48 516-168-250

Formularz kontaktowy

Facebook